FONTOS Maradandó sérüléseket szenvedett Robert Fico
 
Előfizetői tartalom

Véleményt mondott a magyar bankszektorról az S&P (2.)

MTI
Rontotta a Magyarországon működő bankok kockázati besorolásainak kiindulóponti - vagyis alsó határként szolgáló - osztályzati szintjét szerdán a Standard & Poor's, arra a véleményére hivatkozva, hogy növekszenek a magyar bankszektor gazdasági kockázatai a szuverén hitelképesség romlása és a gazdasági aktivitás lassulása nyomán.

Mit is lépett? A nemzetközi hitelminősítő szerda este Londonban bejelentette, hogy a bankbesorolások "rögzítő elemeként" használt kiindulóponti osztályzattípusát az eddigi "bb"-ről "bb mínusz"-ra módosítja. Ezzel összefüggésben az S&P "BB"-ről "BB mínusz"-ra rontotta a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (Takarékbank) hosszú távú besorolását, és "b"-ről "b mínusz"-ra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés