Előfizetői tartalom

Felbátorodtak az OTP shortosai

Portfolio
Bár az új esztendő első két hetében összességében 5%-kal drágultak az OTP papírjai, a jelentős részben magyar specifikus piaci bizonytalanságok előcsalogatták rejtekükből a shortosokat. A kéthetes csúszással nyilvánosságra hozott adatok alapján január első felében két hét alatt 27,7%-kal nőtt a short pozíciók darabszáma az amerikai intézményi befektetők körében.

Január 13-án 7,6 millió darab short pozíciót tartottak nyitva az amerikai intézményi befektetők az OTP részvényeire vonatkozóan, ez 27,7%-kal magasabb a két héttel korábbinál, és közel 30%-kal meghaladja az elmúlt négy év átlagát. Eközben a napi záróárfolyam a december végi 3218 forintról 3379 forintra, vagyis 5,0%-kal nőtt. Az említett időszakot követően, az idei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés