Előfizetői tartalom

Elmarad a várttól az Erste jelentése - Az árfolyam emelkedik

Portfolio
A Reuters elemzői konszenzusától elmaradó harmadik negyedéves teljesítményről számolt be kedden reggel közzétett gyorsjelentésében az Erste Group Bank. Az osztrák bankcsoport arra számít, hogy 2012-es működési eredménye valamivel elmarad a tavalyitól. A gyorsjelentős főbb pontjai: - 143,7 millió eurós nettó eredmény az elemzők által várt 157 millió euróval szemben - a magyar leánybank 8,6 millió eurós profitot ért el a negyedév során, nem teljesítő hiteleinek aránya azonban 25% fölé nőtt - a nettó kamatbevételek 8%-kal, a nettó díj- és jutalékbevételek 6%-kal csökkentek egy év alatt, miközben a hitelállomány 1%-kal csökkent, a betétállomány pedig 1%-kal nőtt.

A vártnál valamivel rosszabb gyorsjelentés ellenére az Erste Bank papírjaival már 3,4%-os pluszban kereskednek a bécsi tőzsdén. A Reuters 157 millió eurós profitról szóló elemzői konszenzusától 8%-kal elmaradó, 143,7 millió eurós nettó eredményről számolt be kedden reggel közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentésében az Erste Group Bank. Az osztrák bankcsoport most...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés