Előfizetői tartalom

Eladja részvényei egy részét az Erste nagytulajdonosa

Portfolio
A magyarországi Erste osztrák anyabankja, az Erste Group Bank AG részvényeinek 2,6%-át érintheti nagytulajdonosa, az Erste Stiftung 150 millió eurónyi részvényre vonatkozó eladási szándéka. A Bloomberg beszámolója szerint az alapítvány adósságtörlesztésre fordítaná a bank részvényeinek eladásból befolyó összeget. Az is elképzelhető, hogy az eladás már megtörtént.

Az Erste Group Bank AG 24,8%-os tulajdonosa az Erste Stiftung, amely azt tervezi, hogy mintegy 150 millió euró összegű, vagyis tegnapi záróárfolyamon számítva közel 2,6%-nyi részvényétől megválik. Az alapítvány célja, hogy részben ebből az összegből, részben 100 millió eurónyi kötvény kibocsátásából törlessze 250 millió eurónyi adósságát. Az alapítvány májusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés