Előfizetői tartalom

Egyelőre nem kell a PSZÁF engedélye a mobilos fizetéshez

Portfolio
Az utóbbi hetekben napvilágot láttak olyan megalapozatlan hírek, hogy a kormányzat a jövőben korlátozni kívánja a mobiltelefonon keresztül lebonyolítható jól bevált fizetési módokat. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért felelős Államtitkársága ezért a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSzÁF) állásfoglalását kérte annak érdekében, hogy a polgárok életét megkönnyítő mobilos fizetés maradjon érvényben.

A PSZÁF csütörtökön közzétett állásfoglalása szerint a pénzforgalmi szolgáltatásokra vonatkozó egységes uniós szabályozásnak megfelelő magyar jogszabály szerint az elektronikus hírközlési szolgáltatók 2011. április 30-ig nyújthatnak pénzforgalmi szolgáltatást a PSzÁF engedélye nélkül. Erre figyelemmel a PSzÁF megvizsgálta, hogy a mobiltávközlési szolgáltatók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés