Előfizetői tartalom

Csökkent az FHB vesztesége

Portfolio
A Portfolio.hu elemzői konszenzusának nagyjából megfelelő, annál valamivel kedvezőbb negyedik negyedéves számokat közölt az FHB Jelzálogbank a csütörtöki piaczárást követően közzétett gyorsjelentésében. A társaság 1,9 milliárd forintos nettó veszteséget ért el 2012 utolsó három hónapjában. A gyorsjelentés fő pontjai: - 1,908 milliárd forintos negyedik negyedéves nettó veszteség. - 2012 egészében 4,5 milliárd forint volt a bank nettó vesztesége, szemben a 2011-es 5,6 milliárddal. - A nettó kamatbevételek az egy évvel korábbihoz képest 5%-kal csökkentek, amiben egy módszertani változás is szerepet játszott. - A nem teljesítő hitelek aránya három hónap alatt lassuló ütemben 19,1%-ról 19,5%-ra emelkedett, a hitelezési veszteségek a negyedév során 2,889 milliárd forintra rúgtak. - A hitelállomány és a mérlegfőösszeg éves csökkenése jelentős részben a végtörlesztéssel és a továbbra is alacsony hitelkereslettel magyarázható.

Kapcsolódó cikkünk2013.03.14A várakozásnál hajszálnyival jobb az FHB eredményeA bank nettó kamatbevétele 3,884 milliárd forint volt 2012 utolsó három hónapjában, ami elmarad ugyan az elemzői várakozástól, de ez mindössze egy módszertani változás következménye. Amennyiben ezt nem vesszük figyelembe, ezen a soron 4,400 milliárd forintot ért volna el a társaság, ami 4%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés