Előfizetői tartalom

Büntethet a piac, ha csúszik a bankunió

Portfolio
Leginkább Wolfgang Schäuble ellenállása miatt ütközött falba kedden a bankunióról folytatott EU-s tárgyalássorozat. A német pénzügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy túl gyorsan haladnak, márpedig ezzel megkérdőjeleződött, hogy képes lesz-e az EU év vége előtt megegyezni. Ha nem sikerül, az sokak szerint rendkívül negatív üzenet lenne a piac számára - írja a Financial Times.

Kapcsolódó cikkünk2012.12.04Nincs egyezség az európai bankfelügyeletrőlA bankunió első lépcsője az egységes felügyeleti rendszer politikai keretrendszerének kialakítása volna, erre azonban valószínűleg már csak az EU vezetőinek jövő heti találkozóján lesz lehetőség. A folyamatot Németország (amely az EKB kezébe csak a legnagyobb bankok felügyeletét adná) ellenállása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés