Előfizetői tartalom

Bombaként robbanhat egy újabb bankválság - A tenger felől jöhet a baj

Portfolio
Sok szó esett az utóbbi időben a német bankok görögországi kitettségéről, jelentős részüknek azonban akad egy ennél jóval nagyobb problémája is: nagyon nagy összegű kétes követeléssel rendelkeznek a hajózási iparágban, amely történetének egyik leggyengébb időszakát éli, és sorozatos fizetésképtelenséggel küzd - hívja fel a figyelmet a New York Times. A német bankok vesztenivalója több mint kétszer akkora most a hajózási iparágban, mint az európai periféria kötvénypiacán.

Németország tíz legnagyobb bankja összesen 98 milliárdos kitettséggel rendelkezik a globális hajózási iparágban a Moody's hitelminősítő adatai szerint, ami ezen bankok tőkéjének 60%-a. Ez több mint a duplája annak a pénznek, amit görög, ír, olasz, portugál és spanyol állampapírokban tartanak a bankok. Több bármely más ország hajózás felé fennálló kitettségén is....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés