Előfizetői tartalom

Bázel III. lazításáért küzdenek az amerikai bankok

Portfolio
Az utolsó pillanatban is nyomást gyakorolnak az amerikai bankok a szabályozó hatóságokra, hogy könnyítsenek a Bázel III. szabályrendszer keretében a közeljövőben életbe lépő likviditási követelményeken - írja a Financial Times. Mint ismeretes, Amerika Európához hasonlóan elhalasztotta Bázel III. eredetileg 2013 elejére tervezett bevezetését.

Kapcsolódó cikkünk2012.11.27Európa és Amerika is elhalasztja a bázeli bankszabályok bevezetésétA javaslatok a jelenlegi formájukban azt jelentetnék a bankoknak, hogy a mostanihoz képest 800 milliárd dollárral több könnyen értékesíthető eszközzel kellene rendelkezniük. 2010-ben a hatóságok 1500 milliárd dollár hiányt állapítottak meg nálunk ezen eszközökből, azóta ebből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés