Előfizetői tartalom

Bankbotrányok sorozata mérgesíti New York és London kapcsolatát

Portfolio
Egyre hűvösebb a viszony a brit és az amerikai pénzügyi hatóságok között a Standard Chartered amerikai működési engedélyének kilátásba helyezett megvonása miatt - írja a Wall Street Journal. Az amerikai vádak szerint a brit bank megsértette pénzmosási szabályaikat, Nagy-Britanniát azonban kevésbé hatják meg Amerika egyes országokkal (pl. Irán) elleni szankciói. Nem ez az első eset, amely rontja a két ország kapcsolatát.

Kapcsolódó cikkünk2012.08.08Egy rejtett háború áll a tegnapelőtt kirobbant bankbotrány hátterében?Mervyn King, a brit jegybank, a Bank of England első embere is kemény kritikával illette az amerikai hatóságokat a Standard Chartered által azóta többször tagadott vádak miatt, és arra kérte őket, hogy a jövőben tartózkodjanak a nyilvános kijelentésektől az egyes ügyekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés