Előfizetői tartalom

Bank of America: minden idők legnagyobb kártérítése jön

Portfolio
Többszörösen megfizet a Bank of America a Countrywide Financial 2008-as felvásárlásáért: a piaci várakozásoknál valamivel nagyobb, 8,5 milliárd dollár összegű kártérítést fizethet egy közelgő peren kívüli megállapodás keretében azon befektetői csoportnak, amely a bank által értékesített jelzálog-fedezetű értékpapírokon elszenvedett veszteségek miatt nyújtotta be a számlát. Ez az összeg nagyobb, mint a társaság tavalyi vesztesége.

Az amerikai források szerint hamarosan megkötendő megállapodásnak nem csak a Bank of America szempontjából van jelentősége: a Reuters által megkérdezett elemzők szerint ez felbátoríthatja más bankok, így például a Wells Fargo és a JPMorgan Chase befektetőit is. A Bank of America igazgatósága a Wall Street Journal forrásai szerint kedden vitatta meg a 8,5 milliárd dolláros...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés