Előfizetői tartalom

Az európai bankok elhappolhatják az ázsiai gazdagok pénzét

Portfolio
Ázsia egyes jelentős piacain a bankok két fontos tekintetben európai társaik előtt járnak: általában véve tőkeerősek, és a Bázel III. szabályozásban foglaltaknak is többnyire megfelelnek - írja a Financial Times. Az európai bankok azonban tömeges kötvénykibocsátásra készülnek, amivel behozhatják a lemaradást. Így a túl későn kapcsoló ázsiai bankoknak drága mulatság lehet a tőkehelyzetük megerősítése.

A Bázel III. szabályozás már több fontos ázsiai piacon, így például Hongkongban, Szingapúrban, és emellett Ausztráliában is életbe lépett, az ottani bankok megfelelnek az előírt tőkekövetelményeknek. Európában azonban még mindig nem fejezték be a bázeli irányelvek joggyakorlatba való átültetését. Ha a szabályok végre világossá válnak, a bankok valószínűleg tömegesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés