Előfizetői tartalom

Állják a rohamot a bankbetétek, a hitelek viszont kidőltek

Portfolio
Haldokló lakossági hitelezés, csökkenő kamatszint, mérsékelt betétkivonás - az év egészéhez hasonlóan 2012 decemberét is ez jellemezte a magyar bankszektorban. A bankok jelzáloghitel-kihelyezése tavaly mindössze 8%-a (!) volt a 2008-as csúcsnak. Az alapkamat csökkenése ugyan átgyűrűzött a hitelpiacra, a hitelezés volumenére azonban egyelőre nem hatott érzékelhető mértékben sem a lakosságnál, sem a vállalatoknál. A január 1-jén bevezetett tranzakciós illeték a jelek szerint negatívan hatott a vállalatok devizabetét-állományára, de drámai betétkivonás egyelőre nem következett be miatta.

Közzétette a Magyar Nemzeti Bank 2012 decemberére vonatkozó banki hitel- és betétstatisztikáit. Az adatokból ezúttal az alábbi kérdésekre keressük a választ: - Mit hozott 2012 egésze a banki hitelezés és betétgyűjtés alapján az előző évekhez képest? - Mit hozott eddig a Magyar Nemzeti Bank kamatcsökkentési sorozata a hitelek és a betétek területén? - Vontak-e ki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés