Előfizetői tartalom

A Financial Times is felkapta a magyar bankok ügyét

Portfolio
Nem elég, hogy igencsak megérzik az adósságválság miatti feszültségeket, további nyomást éreznek magukon az európai bankok Magyarországon, ahol a romló közpénzügyek és az ellenséges gazdaságpolitika teszteli étvágyukat az egykor hasznot hajtó piacon - írja a Financial Times, idézve a magyar bankszektorral kapcsolatos több véleményt is cikkében. A brit üzleti napilap egy másik írásában a brüsszeli magyar ügyeket foglalja össze.

A lap emlékeztet: nyugat-európai bankok gyakorolnak ellenőrzést a magyar bankszektor mintegy 80%-a felett, melyek már a belépésnél a feltörekvő piacokra jellemző megtérülést vártak el Magyarországtól. Az osztrák Raiffeisen és az Erste, valamint a belga KBC, az olasz Intesa Sanpaolo és az UniCredit épített ki nagy jelenlétet itt - írják. Évekig tartó növekedés után azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés