Bank

A családok és a kkv-k állnak az FHB fókuszában

Portfolio
Az Allianz Csoporttal kötött húszéves megállapodás volt az FHB 2010-es évének legfontosabb eseménye, ennek köszönhetően ugyanis megkezdődött egy univerzális bank kiépítése - mondta az FHB ma tartott éves közgyűlését követő sajtótájékoztatón Spéder Zoltán, az FHB elnöke. Mint mondta, "a család bankja" nem csupán egy szlogen: az eddiginél szélesebb körű, ügyfélközpontú kiszolgálásra törekszenek a jövőben, melyet az arculatváltás is tükröz. Harmati László üzleti vezérigazgató szerint a kkv-hitelezés új húzóerő lehet a banknál, az eredménytermelésben pedig a díj- és jutalékbevételek kaphatnak egyre nagyobb szerepet.
Harmati László is meghívott előadója a Portfolio.hu május 4-ei Jelzáloghitelezés és lakossági finanszírozás Magyarországon című konferenciájának. Regisztráljon Ön is a rendezvényre!

Korábban elsősorban ügynöki fókusz jellemezte az FHB értékesítési tevékenységét, a megállapodás révén azonban több mint duplájára nőtt a fiókhálózat. A folyószámlás ügyfélszám 53-ról 175 ezerre nőtt a banknál, a hitel- és a betétállomány egyaránt növekedett - ismertette Spéder. Az FHB lokális bank, inkább csak "véletlenszerűen" került bele az első európai stressztesztben érintett 91 bank közé, de jól teljesített, hiszen a középmezőnyben végzett - mondta az elnök.

Spéder szerint a bankrendszer organikus átalakuláson megy át, melynek részeként néhány külföldi tulajdonú bank hezitál a hitelezéssel kapcsolatban. Ennek fényében van lehetősége az FHB-nak arra, hogy a kkv-finanszírozásban is jelentősebb szereplővé váljon. Bár az FHB adózott eredménye döntően egyedi tételeknek köszönhetően lett 2010-ben 11,2 milliárd forint, az Allianz-cal kötött strukturált megállapodás tető alá hozása is nagy sikerként értékelhető - húzta alá Spéder Zoltán.

Azáltal, hogy a lakáshitelezés mélypontjára került, felértékelődik a kkv-hitelezés jelentősége egy középbanknál, ennek megfelelően e téren az FHB-nál idén 25%-os növekedést terveznek. Harmati László üzleti vezérigazgató elmondása szerint szeretné növelni a jelzálogpiacon is részesedését a bank a jelenlegi állomány szerinti 4-5%-hoz képest. Az év második felében a fedezetlen hitelek piacán (hitelkártya, személyi kölcsönök) is növekedni szeretnének, elsősorban direkt értékesítéssel, valamint a lakáslízingben is vannak terveik. A díj- és jutalékbevételek súlyát szeretnék növelni az FHB eredményességében, kihasználva a megháromszorozódott bankszámla-állományból és a keresztértékesítés előnyeiből származó tranzakciós lehetőségeket. Komoly várakozásokkal tekint az FHB a hitelportfólió gondjainak megoldására is, az ezzel kapcsolatos kormányzati intézkedésekre az elsők között szeretnének reagálni.

Köbli Gyula stratégiai és pénzügyi vezérigazgató az FHB tavalyi eredményének főbb számait ismertetve elmondta, a részvényesi vagyonát tavaly közel 25%-kal tudta növelni a bank. 2010-ben az FHB mérlegfőösszege 9,0%-kal 873,520 milliárd forintra növekedett, 11,2 milliárd forintos adózott eredménye pedig 58,9%-kal magasabb az egy évvel korábbinál.

A családok és a kkv-k állnak az FHB fókuszában
SPB Blog

Új certifikát akár évi 10%-os hozammal!

Gyors befektetés 100%-os tőkevédelemmel! Bemutatjuk az új Fast Trigger certifikátot, amelynek a legnagyobb előnye a rövid időn belüli magas hozam lehetősége. Ha a mögöttes eszközök mindöss

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nemzetgyűlési választások: hatalmas győzelmet aratott Le Pen pártja, Macron súlyos vereséget szenvedett
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
ftx