FONTOS Itt a bejelentés: meghosszabbították a lakossági napelemes pályázat befejezési határidejét!
 
Előfizetői tartalom

A bankok fizetnék meg a tranzakciós adót?

Portfolio
Talányos közleményt adott ki kedden este a Nemzetgazdasági Minisztérium. Ebben arra utal, hogy a kormány olyan adószerkezetet kíván kialakítani, amelyben "a pénzügyi intézmények is megfelelő részt vállalnak a közterhekből". Az NGM ezen megállapítása és a közlemény időzítése arra enged következtetni, hogy az NGM is a bankszektort szeretné terhelni a jövőre életbe lépő tranzakciós adóval, vagy legalábbis annak egy részével.

Hasonló témákról is szó esik a Portfolio.hu május 17-ei Hitelezés Magyarországon 2012 című konferenciáján. Regisztráljon Ön is a rendezvényre! Az NGM közleménye szerint "A Kormány szilárd elhatározása, hogy az idei év végével teljes egészében megszünteti az átmeneti jelleggel bevezetett, egyes ágazatokat, így a kiskereskedelmet, a telekommunikációs szektort, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés