Előfizetői tartalom

Óriási leírásba bukott bele a bányaóriás vezére

Portfolio
Óriási leírást hajt végre a 2012-es évre vonatkozóan a Rio Tinto, melyet követően a társaság vezérigazgatója is távozását jelentette be. A világ második legnagyobb bányatársasága mintegy 14 milliárd dollárra rugó értékvesztést hajthat végre alumínium és szénbányászati részlegeiben. A befektetők érthető módon nem fogadták örömmel a hírt, így a részvények 1,9 százalékos mínuszban tartózkodnak.

A nagy tervekbe bukott bele a CEO A mai nappal távozó CEO, Tom Albanese 6 éves regnálása alatt két óriási összegű felvásárlást hajtott végre a társaság. Még 2007-ben 38 milliárd amerikai dollárért vásárolta fel az Alcan-t, mellyel a világ legnagyobb alumíniumgyártójává avanzsált a londoni székhelyű cég. Ezt követően Albanese második legtöbb forrást igénylő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés