Előfizetői tartalom

Tovább csökkenhet a magánnyugdíjpénztárak száma

Portfolio
A 2013-as évet a hivatalos statisztikák szerint még 7 aktív magánnyugdíjpénztár kezdte meg, az utóbbi hetekben nyilvánosságra került információk szerint további konszolidáció várható a szektorban. A Pannónia még június elején jelentette be, hogy várhatóan július 1-től megkezdik a magán ágazat végelszámolását, míg június 25-én az Aranykor dönt a végelszámolás vagy a magán ágazat kiválásáról. Az ok, hogy nincs elegendő bevétele a pénztáraknak, a tagok pedig alig fizetnek működési célú adományt. A jelenlegi jogszabályi környezetben pedig csak ez az egyetlen mód a hosszú távú fennmaradásra, a tartalékok ugyanis egy idő után elfogynak.

A PSZÁF 2013 első negyedévi statisztikáiban igaz még a magánnyugdíjpénztári ágazatban 10 intézményt tüntettek fel, azonban ezek közül 3-nál végelszámolás folyt (Aegon, Erste, OTP), ezért valójában azt lehetett mondani, hogy a 2013-as évet mindössze 7 aktív magánnyugdíjpénztár kezdte meg. Mivel a pénztárak bevételei jelentősen lecsökkentek a kötelező nyugdíjjárulékok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés