Előfizetői tartalom

Holtzer: a nyugdíj-kompenzáció kevés lehet egy választási győzelemhez

Portfolio
Az elmúlt évek intézkedéseinek, valamint a társadalombiztosítás szerkezetének átalakítása miatt jelenleg a nyugdíjkassza egyensúlyban van, azonban a 13. havi nyugdíj kifizetésére vagy a nyugdíjasoknak adott kompenzációra nincs fedezet. Holtzer Péter a véleményvezéren megjelent különvéleményében elmondta, hogy a 2014-es választás különleges lesz, hiszen megtörhet az a toposz, miszerint a nyugdíjasoknak tett ígéretekkel a szavazatuk is megvehető. A nyugdíjasok nagyon sokat láttak, tudják, hogy a fedezetlen költekezés csak rövid távon előnyös számukra. Ráadásul az ellenzéknek is van esélye, hogy jó kommunikációval elejét vegye az egymásra ígérgetésnek.

Nincs fedezete a kompenzációnak Az utóbbi években jelentős átalakításon ment keresztül a társadalombiztosítás. Egyrészt a korábbi 13. havi nyugdíj megszüntetésével, a nyugdíjba meneteli szabályok szigorításával, valamint a magánnyugdíjpénztári szektor államosításával sikerült a hiány nagyobb részét eltüntetni. Különösen fontos tényező volt, hogy a járulékok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés