Előfizetői tartalom

Csaknem 1800 dollárig szárnyalt az arany (2.)

Portfolio
A részvénypiaci pánikkal párhuzamosan az arany árfolyama jelentős mértékű emelkedést mutatott tegnap, ami ma reggel szintén folytatódott. Az árfolyam csaknem 1800 dollárig szárnyalt. A múlt héten szinte valamennyi bankóriás és aranybányászati társaság is megemelte várakozását az arany idei, év végi alakulásával kapcsolatban. Az egyik legmagasabb várakozást a legutoljára célárat emelő JP Morgan fogalmazta meg, amely karácsonyra 2500 dolláros aranyat valószínűsít. A bankok többsége azonban 1600-1800 dolláros aranyat vár év végére.

A tegnapi emelkedés után ma folytatódik az arany rally, az árfolyam jelenleg 1,8-os pluszt mutat, így 1750 dolláron áll.Az arany unciánkénti ára hatalmasat emelkedett, ahogy a gazdasági kilátások egyre romlanak, a tőkepiacokat pedig meredek zuhanás jellemzi. Ez újabb történelmi csúcs. Ezzel 2008 óta először került többe az arany, mint a másik fontos nemesfém, a platina, amely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés