Előfizetői tartalom

Nem is a Fedtől félnek a tőzsdék? - Meglepő magyarázat!

Portfolio
Sokan a közelgő Fed-kamatdöntéssel magyarázzák a részvénypiacok elmúlt napokban látott gyengélkedését, a Wall Street Journal cikke ugyanakkor kiemeli, kevesen figyelmeztetnek arra, hogy ez december közepén egy tipikus jelenség, átlagban így zajlott az elmúlt 100 év is. Az év vége pedig a historikus tapasztalatok alapján feltámadást hozhat, ez persze a Mikulás-rali közismertsége miatt már kevésbé lehet meglepő.

Miért torpantak meg a tőzsdék? A korábbi lendületes emelkedést követően az utóbbi napokban némiképp megtorpantak a részvénypiacok, ezt a legtöbben a Fed közelgő kamatdöntésével és az eszközvásárlások potenciális idei évi visszafogásával magyarázzák. Azt azonban kevesen említik meg, hogy a historikus tapasztalatok alapján a decemberi hónap teljesítménye jellemzően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés