Előfizetői tartalom

Nagy dobásra készül a Daimler Kínában

Portfolio
A német luxusautó gyártó cég, a Daimler keresi annak a lehetőségét, hogy növelje a részesedését a kínai partnerében a BAIC Goupban, állítják az ügyet közelről ismerő források. A Daimler 10 százalékról 20 százalékra kívánja növelni részesedését abban az esetben, ha forgalomba hozzák az államilag ellenőrzött vállalatot egy IPO keretében. A hírt mindkét vállalat cáfolta.

Kínai autógyártót venne a Daimler? Xu Heyi a Beijing Automotive Group vezetője még szeptemberben beszélt arról egy Reutersnek adott interjúban, hogy 1,6 milliárd dolláros forrást kívánnak bevonni a vállalatba. A forrásbevonás a tervek szerint egy 1 milliárd dolláros Hong Kong-i IPO-val valósulna meg még ebben az évben, vagyis a BAIC követné a hazai riválisok példáját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés