Előfizetői tartalom

Minden napra jut egy kis összeomlás

Portfolio
Bár az utóbbi időben jelentősebb piaci zavarokat nem tapasztalhattunk a világ vezető tőzsdéin, napon belül mini flash crashek szinte minden nap megtörténnek - írja a CNNMoney. Flash crash-nek a 2010 május 6-i összeomlást nevezték, amikor az amerikai részvénypiacok rövid idő leforgása alatt közel 10 százalékot zuhantak. Ahhoz hasonló mozgásokat azóta nem láthattunk a fontosabb részvényindexekben, egyedi részvények esetében azonban gyakran előfordulnak nagyobb napon belüli ugrások.

Mi az a flash crash? Sokak emlékezetében mély nyomot hagyott 2010 május hatodika, amikor nem több,mint fél óra leforgása alatt, közel 10 százalékot estek a legfőbb amerikai indexek, majd gyorsan vissza is húzták az árfolyamokat. Akkor napokig csak találgattak mi okozhatta az órási esést és azóta sem világos, hogy pontosan mi okozta az hirtelen megingást, az eladásokat azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés