Előfizetői tartalom

Mérsékelt visszaesés a határidős forgalomban

Portfolio
Az azonnali piaccal ellentétben a határidős piacon januárban mérsékelt (6%-os) forgalomcsökkenés volt megfigyelhető, ami a BUX-forgalom mélyrepülésének volt betudható, itt 60% feletti visszaesést láthattunk. A hosszabb távú tendenciák mindezek ellenére továbbra is kiábrándítóak: a 12 havi gördülő forgalom jó ideje esik.

Januárban 117 milliárd forintot tett ki a magyar részvénypiac összesített határidős forgalma (BUX + egyedi részvények), ami a bázisidőszaki értéktől 6%-kal marad el. Mindezek ellenére is elmondható, hogy ennél alacsonyabb forgalmat az év ezen időszakában 2004 óta nem láthattunk. A lejtmenetben a BUX forgalom mélyrepülése játszott meghatározó szerepet, itt 63%-os visszaesés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés