Előfizetői tartalom

Megismétlődhet a történelem: újabb lufi formálódik?

A technológia szektorban zajló folyamatokra tekintve mostanság olyan érzésünk támadhat, hogy 10 év elteltével újabb buborék formálódik. Sorra készülnek tőzsdére a még nyereséget sem termelő vállalatok, sőt, egyes cégek értékeltsége már az internetlufi időszakát idézi. A helyzet azonban nagyon különbözik jelenleg attól, mint amit az elmúlt évezred utolsó éveiben lehetett látni. Véleményünk szerint korai még azt mondani, hogy újabb technológiai lufi van kialakulóban, hiszen a szektor profitabilitása jó, az értékeltségi szintek konzervatívnak mondhatók és a növekedési kilátások is kedvezőek, szó sincs arról, hogy az iparágban az árfolyamok elszakadnának a fundamentumoktól.

Mit üzen a múlt?. A buborékok kialakulása Az örök igazságok egyike, hogy minden válság megoldása magában hordozza a következő csíráját. A buborékok kialakulása arra vezethető vissza, hogy a felfokozott várakozások következtében az árfolyamok elszakadnak a fundamentumoktól, ehhez pedig megfelelő körülményeket teremtenek az alacsony jegybanki kamatok, az "olcsó pénz"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés