Előfizetői tartalom

Sziget: vissza a feladóhoz

Portfolio
A sajtóban korábban megjelent hírekkel megegyező bejelentést tett tegnap piaczárás után az Est Media, vagyis a Szigetben lévő 49%-os részesedés értékesítésére kiírt kétfordulós pályázat eredménytelenül zárult. Így a részesedést a Sziget kisebbségi tulajdonosai vásárolják meg 677 millió forintért, amennyiben legkésőbb augusztus 31-ig a cég nem tudja a hitelezőkkel szemben fennálló (mintegy 800 millió forintos) kötelezettségeit teljesíteni. Ezen hitelek fedezetét a Sziget-tulajdonrész jelentette, a kölcsönöket pedig korábban többek között azért vette fel a társaság, hogy kifizethesse a Sziget utolsó részletének közel másfél milliárd forintos vételárát.

A tegnapi kereskedésben az Est Media részvényeket felfüggesztették, mivel a kibocsátó értesítette a BÉT-et, hogy a részvényárfolyam szempontjából fontos bejelentést készül közzétenni. A tegnap esti közleményben szereplő információk lényegében megegyeznek a sajtóban korábban kiszivárgott hírekkel. Vagyis a Sziget Kft.-ben lévő 49%-os részesedés értékesítésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés