Előfizetői tartalom

Megérkezett az első gyorsjelentés: jó hírt hozott az Alcoa

Portfolio
A várakozásokat felülmúló bevételről számolt be az Alcoa a negyedik negyedévre ma közzétett gyorsjelentésében. A cég az egy évvel ezelőtti veszteség után most nyereséges negyedévet zárt, ami viszont nagy meglepetést nem okozott. A gyorsjelentés közzétételét követő percekben hirtelen több mint 2%-ot emelkedett a részvények árfolyama a zárás utáni kereskedésben. A gyorsjelentés főbb pontjai: - Az alumíniumár a vártnál magasabban alakult a negyedik negyedévben, ennek köszönhetően felülteljesítette a várakozásokat az Alcoa a bevétel szintjén. - Az alumíniumár emelkedését a negyedévben a Kína és az USA felől érkező keresletnövekedés támogatta. - Az idei évre 7%-os keresletnövekedéssel számol globális szinten a menedzsment az alumínium piacán. - Az egy évvel ezelőtti veszteség után közel 300 millió dolláros nyereséggel zárta a negyedik negyedévet az Alcoa, amiben szerepe volt egy gyárértékesítéssel kapcsolatos egyszeri nyereségnek.

Kapcsolódó cikkünk2013.01.08Indul a visszaszámlálás: újra itt a jelentési szezon!Nyereséges lett a negyedév Kismértékű bevételcsökkenésről számolt be az Alcoa a negyedik negyedévre ma közzétett gyorsjelentésében: 2%-kal csökkentek a bevétel, 5,9 milliárd dollárt tett ki a lezárt negyedévben. A bevételek alakulása mégis pozitív meglepetést okozott a csökkenés ellenére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés