FONTOS Egyetlen dolgon múlhat, hogy kormányra kerül-e a Marine Le Pen-féle radikális jobboldal
 
Előfizetői tartalom

Már a jegybankok is veszik a részvényeket

Portfolio
A vezető jegybankok rendkívül laza monetáris politikája jelentős nyomást helyezett a legjobb minősítésű állampapírhozamokra, mely miatt több központi bank is a jegybanki tartalékok befektetése céljából alternatívák után nézett. A Royal Bank of Scotland felmérése alapján a jegybanki portfóliókban egyre nagyobb részt jelentenek az olyan magasabb kockázattal rendelkező eszközosztályok, mint a részvények vagy a feltörekvő piaci devizák illetve kötvények.

Léptek a jegybankok A gazdaság gyengélkedése miatt több vezető jegybank is soha nem látott mértékű monetáris lazítást jelentett be az utóbbi hónapokban. Az amerikai központi bank havi szinten mintegy 85 milliárd dollár értékben vásárol eszközöket, de az irányadó rátáját is nulla közeli szintre mérsékelte. A Fed mellett a brit illetve az eurózóna központi bankja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés