Előfizetői tartalom

Szétkapkodják a befektetők a vállalati kötvényeket

Portfolio
A vállalati kötvénypiac az aranykorát éli a bankok visszafogott hitelezési aktivitása miatt. A bóvli kategóriás cégek csak Európában május első hetében 5,6 milliárd eurós kibocsátást vezényeltek le, ami minden idők harmadik legjobb hetét jelentette. Az év eleje óta a teljes kibocsátás a Delaogic szerint 57 milliárd dollár volt, ami kétszerese a tavalyinak. A befektetők egyszerűen megvesznek a papírokért, a hozamok a Japán jegybak lépése óta historikus mélységbe csökkentek, de még ezeken a szinteken is érdemes megvásárolni a bóvli kötvényeket a hozamvadász ügyfeleknek. Egyes szakértők buborék kialakulására figyelmeztetnek, és aggodalmukat fejezték ki, ezzel viszont egyelőre a befektetők nem foglalkoznak - írja a Financial Times.

Hasonló témákról szó esik a június 12-i Portfolio.hu-HVCA éves iparági konferencián, ahol előadást tart Soros György. Regisztráljon Ön is! Az alacsony kamatkörnyezetben a befektetők olyan eszközosztályokat keresnek, amelyek megfelelő hozamot biztosíthatnak, ezért pedig akár nagyobb kockázatot is felvállalnak. A válság kirobbanása óta keresett kötvénypiac továbbra is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés