FONTOS Új pártszövetség alakulhat az EP-ben a Fidesz részvételével, bejelentettek pár részletet
 
Előfizetői tartalom

A változások szele fúj a feltörekvő piacokon

Portfolio
A feltörekvő piaci kötvényalapokból közel 70 millió dollár tőke távozott a január 8-án zárult hét során az EPFR Global legfrissebb statisztikái szerint, ami egyben azt is jelentette, hogy folytatódik a tőkekivonási hullám, amit még a Fed gerjesztett azzal, hogy tavaly májusban belengette eszközvásárlási programjának lassítását. Az akkor ígéret már valóssággá vált, ennek ellenére a korábban tapasztaltaktól sokkal szerényebb kiáramlásnak lehettünk most szemtanúi. Ráadásul a helyi és a vegyes devizájú kötvényalapok esetében beáramlás következett be, így egyre több jel utal arra, hogy a piaci szereplők már korábban rendezték soraik. Ez pedig azt jelentheti, hogy az alapkategória helyzete stabilizálódhat akár már az első negyedévben, és újra tőkebeáramlásoknak lehetünk szemtanúi.

Kezdenek megnyugodni a befektetők Nincs megállás, folytatódik a tőkekivonási hullám a feltörekvő kötvényalapokból, az EPFR Global legfrissebb statisztikái szerint ugyanis a január 8-án zárult hét során ismét tőkekivonásra került sor. Ugyanakkor talán némi bizakodásra adhat okot, hogy összesen csak 70 millió dollár távozott az alapkategóriából, ami elenyészőnek számít...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés