Előfizetői tartalom

A feltörekvő piaci tőzsdék vonzók a cégeknek

Portfolio
Az elmúlt évtizedben két válságot is megéltünk, amely a vállalatokra is hatással volt, az OECD adati szerint mind a tőzsdén megjelentő cégek száma, mind az elsődleges kibocsátások értéke visszaesett. Számos okra vezethető vissza a tőzsde népszerűségének csökkenése, nagyon sok az aktuális gazdasági helyzetben keresendő, az viszont nyilvánvaló, hogy az OECD országokban a vállalatok tőzsdére lépési hajlandósága és a befektetők részvények iránti kereslete is csökkent. A negatív tendenciákat némiképp ellensúlyozza, hogy a nem OECD országok, főként a nagyobb feltörekvő piaci országok körében egyre népszerűbb a tőzsdei megjelenés, a válság óta a globális IPO piacon 60%-os a részesedésük, míg a 90-es években ez az arány 20% alatt volt. Az OECD szerint nagy változásra nem is lehet számítani a közeljövőben, ami összhangban van az egyes régiók növekedési kilátásaival.

Hasonló témákról szó esik a június 12-i Portfolio.hu-HVCA éves iparági konferencián, ahol előadást tart Soros György. Regisztráljon Ön is! A fejlődő piacokon aktívak a tőzsdére készülő cégek Az OECD friss elemzésében a részvénypiacot vette górcső alá, a tanulmányban az elmúlt két évtized adatainak felhasználásával bemutatták, hogy milyen eltolódás ment...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés