Előfizetői tartalom

Kevés adat lesz egyelőre az állami nyugdíjszámlán

Portfolio
Úgy látszik a kormány is visszavonulót fúj az állami egyéni számlák kapcsán, amelyeket még a magánnyugdíjpénztári rendszer államosításakor azért akartak létrehozni, hogy valamely módon a tagok korábbi járulékbefizetéseit is meg lehessen rajta jeleníteni. A hétfőn szavazásra kerülő egészségügyi salátatörvénybe olyan, a nyugdíjszabályokat megváltoztató passzusok kerültek bele, amely szerint a korábbi járulékfizetések ezen a számlán nem kerülnének feltüntetésre, csak a 2013 utáni egyéni nyugdíjjárulékok.

A friss törvényszöveg szerint teljesen nulláról indulnak az egyéni nyugdíjszámlák, azon az általános adatokon felül, amivel egy biztosítottat be lehet azonosítani, mindösszesen a 2012. december 31-ét követő biztosítotti nyugdíjjárulékok lesznek feltüntetve, még pedig a NAV adatbázisa szerint. Mindez azt jelenti, hogy jelen helyzet szerint a magánnyugdíjpénztárakból visszalépett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés