Előfizetői tartalom

Nem püfölik tovább Európát

Portfolio
A líbiai feszültségek miatt a vezető amerikai tőzsdeindexek mindegyike 1,4 százalék feletti mínuszban zárta a tegnapi kereskedést. A Nasdaq 2,74 százalékot veszített értékéből. Késő délután az észak-afrikai ország vezetője, Moammar Kadhafi jelezte, hogy nem kíván távozni országa éléről, ami tovább növelte az Afrika legnagyobb olajkitermelőjének számító Líbia és ezzel együtt az egész arab világ jövőjével kapcsolatos bizonytalanságot. Továbbá az esésben közrejátszott, hogy technikailag megtört a korábbi napok emelkedő trendje.A kedvezőtlen amerikai zárás pedig az ázsiai tőzsdék többségét sem hagyta hidegen, ahol további eséseket láthattunk az előző nap esései után. A tegnapi amerikai lejtmenetet és a rossz hangulatú ázsiai zárásokat követően az európai tőzsdék csak szolidabb csökkenéssel indították a szerdai napot. A vezető nyugat-európai indexek közül a CAC40 értéke nem változott érdemben, a német DAX30 0,3%-kal került lejjebb, míg a FTSE100 0,5%-os csökkenést mutat.

EurópaA líbiai zavargások további folytatódása nem tesz jót a befektetők hangulatának, az olaj árfolyama a tegnapi korrekciót már szinte ledolgozta, és tovább folytatja menetelését. Az erősödést a tegnapi OPEC bejelentés sem tudja hűteni.Kapcsolódó cikkünk2011.02.22 16:20 Baj esetén kész beavatkozni az OPECA Stoxx 600 szélesebb piacokat lefedő indexe is 0,4%-kal értékelődött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés