Előfizetői tartalom

Jönnek az európai drónok!

Portfolio
Az Airbus repülőgépekről ismert EADS két másik európai konkurensével együtt gyárt majd a következő években pilóta nélküli hadászati gépeket, más néven drónokat, írja a Bloomberg. Az európai vállalatok azért döntöttek az összefogásról, mert csökkenteni szeretnék az európai hadászat lemaradását ezen a területen az amerikai és az izraeli cégekkel szemben.

Az EADS a Dassault Aviationnal és az olasz Finmeccanicával közösen épít majd drónokat, jelentették be a cégek. Az összefogásra azért van szükség, mert a fejlesztések több milliárd eurót igényelnek. Az európai gyártású, pilóta nélküli gépekre azért is van szükség, mert az európai légierők, így a német és a francia izraeli és amerikai gépeket alkalmazott eddig, annak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés