Előfizetői tartalom

Jelentett a Microsoft, távozik a pénzügyi vezető (2.)

Portfolio
Közel 3%-kal emelkedett a Microsoft árfolyama tegnap, a zárás utáni kereskedésben azt követően, hogy a társaság közzétette negyedéves számait. A személyi számítógépek piacának gyengélkedése ellenére a cég a várakozásokat felülmúló egy részvényre jutó nyereségről számolt be. A Microsoft meglepetésszerűen bejelentette, hogy pénzügyi igazgatója, Peter Klein 11 év után távozik a cégtől. A gyorsjelentés főbb pontjai: - Bár a PC piac minden idők legnagyobb zuhanását szenvedte el az első negyedévben, a Microsoft növelni tudta bevételeit. - Eredményszinten közel 20%-os növekedésekről számolt be a cég az előző év azonos negyedévéhez képest. - A fő profit drivernek számító üzleti divízió és a Windows üzletág is bevételnövekedést könyvelhetett el. A szórakozás divízió már nyereséges lett, az online üzletág azonban továbbra is veszteséges a működési eredmény szintjén. - A pénzügyi igazgató, Peter Klein bejelentette távozását.

Szenved a PC-piac A személyi számítógépek piacának gyengélkedése ellenére profitszinten pozitív meglepetést okozott a Microsoft tegnap, a piacok zárása után közzétett első negyedéves gyorsjelentésében. A PC-piac az okostelefonok és a táblagépek elterjedése miatt szenved, az első negyedévben minden idők legnagyobb év/év alapú zuhanását mutatta az értékesítések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés