Előfizetői tartalom

Csökkenő bevétel mellett is jól muzsikált a Synergon

Portfolio
Tegnap, piaczárást követően publikálta az idei második negyedévre vonatkozó eredményeit a Synergon, a gyorsjelentés a korábbi negyedévekhez hasonlóan az üzleti folyamatok javulásáról adott számot. Úgy tűnik az eddigi erőfeszítések megtették hatásukat, az átalakítások révén sikerült a cég méretét a megváltozott piaci viszonyokhoz igazítani, költségstruktúráját pedig megfelelően rugalmassá tenni. A beszámoló fontosabb pontjai: - A licensz értékesítések későbbre tolódása jelentős, 30% feletti csökkenést generált a bevételekben; - Ezt a negatív hatást azonban a jövedelmezőség növekedése ellensúlyozni tudta, a bruttó fedezet már 28%-kal nőtt; - Ennek következtében a bruttó fedezeti szint rekordmagasságba emelkedett; - A reorganizáció során végrehajtott átalakítások költségcsökkentős hatása minderre csak rásegített, az üzemi és a nettó eredmény is látványos javulást mutatott a bázisidőszakhoz képest; - A korábbi negyedévekben látott lemorzsolódást követően a készpénzállomány már nő, bár a jelenlegi szintek hisztorikus viszonylatban továbbra is igen alacsonynak számítanak.

A historikus negyedéves értékeket fenntartásokkal kell kezelnünk, mert a cég korábban módosításokat eszközölt a kimutatások szerkezetét illetően. Ennek hatására a 2005-ös első negyedéves adatoktól kezdődően nyugszanak azonos alapon a számok (azaz a kumulált értékeket tekintve 2005 negyedik negyedévétől). Emellett a korábbi évek jelentős egyszeri tételei és az akkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés