Előfizetői tartalom

Borúsabban látja az Intel a jövőt

Portfolio
Az elemzői várakozásoknak megfelelően emelkedett a második negyedévben az Intel bevétele az előző év azonos időszakához viszonyítva, az egy részvényre jutó eredmény tekintetében pedig felülteljesítette a konszenzust a társaság. Viszont a menedzsment csökkentette az idei évre vonatkozó bevételvárakozását, amit a kedvezőtlen makrogazdasági környezettel és az óvatos fogyasztói költekezéssel indokolt. Az Intel részvényei 1%-kal estek a zárás utáni kereskedésben. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A bevételek szintjén növekedést ért el az Intel a második negyedévben év/év alapon, viszont a társaság profitja és egy részvényre jutó nyeresége csökkent. - A bruttó fedezeti szint jelentősen, 3 százalékponttal javult 2011 második negyedévéhez képest. - A lezárt negyedévben az adatközpont üzletág és a fejlődő piacok biztosították a bevételek növekedését. - A menedzsment csökkentette az idei évre vonatkozó várakozásait a kedvezőtlenre forduló gazdasági környezetre és a gyenge fogyasztói keresletre hivatkozva. A fejlődő piacokon is lassulással számol a vezetőség, viszont a vállalati szektor keresletével kapcsolatos kilátások nem romlottak.

Profitszinten pozitív meglepetés az Inteltől Az egy évvel ezelőtti 13,03 milliárd dollárról 13,5 milliárd dollárra emelkedett a második negyedévben a világ vezető számítógép-chipgyártója, az Intel bevétele, ami megfelelt a várakozásoknak, az elemzői konszenzus alapján ugyanis 13,54 milliárd dolláros bevételre számítottak a piacok. A vállalat nettó eredménye valamelyest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés