FONTOS Amerikába utazik Orbán Viktor
 
Előfizetői tartalom

A szlovákhoz csatlakozhatna a magyar e-útdíj rendszer

MTI
Levélben hívta fel Orbán Viktor miniszterelnök figyelmét a Levegő Munkacsoport arra, hogy határidőre bevezethető az elektronikus útdíj, ha összefog Magyarország és Szlovákia kormánya. A zöld szervezet szerint erre a nehéz tehergépjárművekre az egyes infrastruktúrák használatáért kivetett díjakról szóló európai uniós irányelv ad lehetőséget.

A Levegő Munkacsoport csütörtöki közleménye szerint mindenki érdekét szolgálná, ha a magyar kormány a lehető legegyszerűbb, legkevesebb gonddal járó utat választaná a kilométer- és szennyezésarányos útdíj bevezetésére. "Ez pedig nyilvánvalóan nem más, mint a csatlakozás egy működő rendszerhez. Egy ilyen együttműködés Magyarország nemzetközi megítélését is javítaná"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés