Előfizetői tartalom

Emészti a Park profitját az AMRI per

Portfolio
Elemőzi várakozások híján csupán a bázisidőszaki adatok alapján tudjuk megítélni a Graphisoft Park második negyedéves gyorsjelentését, melyben minden profitsoron gyenge számokat tett közzé a társaság. Az AMRI miatti bevételkiesés és a peres eljárás költségei az éves jelentésben előrejelzett mértékben rontják az eredménysorokat, míg a kamatkiadásokon elért megtakarítások valamelyest javítják az alsóbb sorok számait. A gyorsjelentés főbb pontjai: - 2013-ban a menedzsment által előrejelzett 84%-os szinten a kihasználtság, az AMRI távozása negatívan, egyéb új bérleti szerződések pozitívan befolyásolják a mutatót; - 2014-ben 80% alá eshet a kihasználtság, ha a távozó Ustream helyére nem érkeznek bérlők; - az árbevétel soron (akárcsak a megelőző két negyedévben) 4%-os csökkenés következett be a bázisidőszakhoz viszonyítva; - eközben az EBITDA hányad 79% alá került, miután a költség sorokon minden összetevő jelentősen emelkedett a bázisidőszakhoz viszonyítva; - az EBITDA év/év alapon sorrendben negyedszer csökkent; - az idei évi prognózist az előző negyedéves gyorsjelentések szerint erősítette meg a menedzsment; - a 2014-es prognózisban az árbevétel szinten maradása mellett az EBITDA és a nettó profit soroktól már bővülést várnak. Véleményünk szerint a Graphisoft Park második negyedéves jelentésében nem láttak napvilágot olyan új vagy lényegi információk, melyek az árfolyamot jelentősen befolyásolnák.

A bázisidőszakhoz képest minden soron gyengébb volt a Park teljesítménye, az árbevétel sor kivételével mindenhol kétszámjegyű volt a lemorzsolódás, a nettó profit közel felére esett vissza. Ennél alacsonyabb értékre csak 2010 utolsó negyedévében volt példa.Csökkent az árbevétel Akárcsak az előző két negyedévben, most is csökkent év/év alapon a GsPark bevétele...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés