Előfizetői tartalom

Ilyet sem mostanában láttunk, emelkedett a határidős forgalom

Portfolio
Ellentétben az azonnali piac forgalmának csökkenésével a határidős részvénypiacon év/év alapon közel 16 százalékos emelkedés volt tapasztalható, mely az egyedi részvények határidős forgalmának jelentős, mintegy 47 százalékos bővülésének köszönhető. A hosszabb távú folyamatokat szemlélve szintén kedvező irányú változás vehető észre, a 12 havi gördülő határidős forgalom 1 százalékkal került feljebb az előző hónapok lejtmenetét követően.

Februárban a magyar részvénypiac összesített határidős (BUX és egyedi részvények) forgalma 115,7 milliárd forintot tett ki, ami az előző év hasonló időszaki adatánál közel 16 százalékkal magasabb. Az emelkedésben az egyedi részvények forgalmának jelentős emelkedése játszotta a főszerepet, ebben a szegmensben mintegy 47 százalékos bővülés volt megfigyelhető. A BUX-nál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés