Előfizetői tartalom

Hátul kullognak a magyar részvények - Miért szerethetők?

Sándor Dávid
Jelentős diszkonton forog P/E alapon a magyar részvénypiac a régiós társakhoz képest, melyre az utóbbi években jellemzően csak ritkán volt példa. Legutóbbi cikkünkben arra világítottunk rá, hogy a lemaradásban a magyar makrogazdasági kockázatok mellett a lassabb növekedés is fontos szerepet játszhat, most pedig arra keressük a választ, hogy a hazai blue chipek piacán melyek lehetnek azok a tényezők, melyeket vonzó lehetőségként értékelhetnek a befektetők. - A MOL esetében a magas olajár és csúcsközelben álló finomítói marzsok erős harmadik negyedéves számokat eredményezhetnek, mely a kurdisztáni kutatófúrások eredményeinek következő hónapokban várható ismertetésével együtt jelenthet sztorit a befektetőknek; - A Magyar Telekomra vonzó osztalékhozama és az utóbbi időszakban sokat csökkenő állampapírpiaci hozamszintek miatt figyelhetnek fel a befektetők, de azok is rátalálhatnak a papírokra, akik az utóbbi hetek ralijában lemaradó részvényt keresnek; - Azok a befektetők, akik a magyar makromegítélés utóbbi hónapokban látott javulására játszanak, az OTP piacára fókuszálhatnak, ahol a sajáttőke arányos megtérülés a második negyedévben már megközelítette a lengyel és cseh szektortársakét, miközben az árfolyam még mindig a könyv szerinti érték 70%-án forog (szemben a lengyel 100% feletti értékekkel); - Egy igazán defenzív stratégia után kutatva a stabil pénzügyi pozíciókkal és jelentős exportkitettséggel bíró Egis-Richter páros tűnhet jó választásnak a befektetőknek. A Richter bár értékeltségét tekintve drágábbnak tűnik, az originális kutatások nagy növekedéssel kecsegtetnek, miközben az Egis továbbra is jelentős árazási diszkonttal forog a szektortársakhoz képest.

Az utóbbi időszakban lemaradó volt a magyar részvénypiac, amennyiben a befektetők által előszeretettel figyelt P/E mutató alakulását vizsgáljuk. Rég látott diszkonton forognak legnagyobb részvényeink, ráadásul a növekedési kilátásokat figyelembe véve is igen mostohán kezeltnek tűnik a magyar piac. Korábbi írásunkban arra mutattunk rá, hogy mi lehet az oka ennek a lemaradásnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés