FONTOS Kiderült, hogyan teljesített az energiakrízisből kilábaló magyar energiaszektor
 
Előfizetői tartalom

Hatalmas leírás a Peugeot-nál - Az állam lehet a megmentő

Portfolio
A Peugeot a következő héten teszi közzé negyedéves jelentését, melyben azonban az elemzők nem sok jóra számíthatnak, ugyanis a társaság közel 4 milliárd dolláros leírást jelentett be egy új számviteli szabály értelmében. Közben olyan hírek keltek szárnyra, hogy az európai autópiac szenvedése miatt igen nehéz időket megélő társaságban a francia állam is részesedést vásárolna. A részvények először eséssel reagáltak a hírekre, majd gyorsan jött a korrekció, és a pozitív tartományba emelkedtek.

Szenved a Peugeot, az állam lehet a megmentő? Egy új számviteli szabály értelmében, mely szerint a társaságoknak a valós értéken kell nyilvántartani eszközeiket, a Peugeot 4,1 milliárd euróra rugó leírást jelentett be 2012-es évre vonatkozóan. Ez pedig várhatóan a következő héten érkező jelentésre is rányomja majd a bélyegét. A kihívásokkal teli európai autópiac...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés