Előfizetői tartalom

Hamarosan megkapják pénzüket a Rába részvényesek

Portfolio
Jóváhagyta az Európai Bizottság versenyhatósága a Rába Járműipari Holding Nyrt. részvényeinek felvásárlását - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) szerdán az MTI-vel. Az MNV legkésőbb a verseny-felügyeleti engedély megadását követő 5 munkanapon belül utalja át a részvények ellenértékét az ajánlatot elfogadó részvényesek számára, vagyis a korábbi Rába-tulajdonosok nemsokára hozzájutnak pénzükhöz a felajánlott részvényeik után.

A közlemény szerint a versenyhatóságtól szerdán érkezett meg az engedélyező határozat. A Rába tőzsdei részvényeire tett ajánlat tavaly december közepén zárult le eredményesen. A kitűzött cél az volt, hogy az állam érdemi befolyást szerezzen a Rábában, mint stratégiailag fontos vállalatban, ebből a szempontból sikeres volt a tranzakció. A felajánlásokat követően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés