Előfizetői tartalom

Gyászos időszak előtt a tőzsdék - Jön a fordulat?

Portfolio
Az elmúlt hónapok részvénypiaci teljesítményére összességében nem lehet panasz, az S&P 500 index már ott jár, ahol az idei tavaszi lokális csúcsot beállította. Könnyen elképzelhető azonban, hogy a jó széria az előttünk álló hetekben megszakad, közeleg ugyanis a szeptember, ami a múltbeli tapasztalatok alapján a leggyengébb hónap a tőzsdéken.

Közeleg a szeptember, ami a tőzsdék szempontjából nem túl jó, hiszen a múltbeli tapasztalatok alapján ez a hónap számít a leggyengébbnek a részvénypiacokon. Az alábbi grafikonon ez jól látható, mely a Dow Jones index esetében mutatja a részvénypiaci hozamok éven belüli szezonalitását. A tavaszi hónapok, valamint az év vége szezonálisan erősebb teljesítményt szokott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés