Előfizetői tartalom

Goldman: nyomás alá kerülhetnek a vállalati profitok

Portfolio
Meglehetősen optimisták jelenleg is az elemzők a vállalati profit marginok alakulását illetően, a konszenzusos várakozások alapján az elkövetkező években is töretlen emelkedés jöhet. A Goldman stratégája azonban ennél óvatosabb prognózisokat fogalmaz meg, véleménye szerint az S&P 500 cégek nettó profit marginja minimális mértékben emelkedhet csak - írja a Business Insider.

Az amerikai gazdasági fellendülés során az egyik leginkább ellentmondásos jelenség a vállalati profit marginok töretlen emelkedése volt. A magas és egyre növekvő profit marginok a vállalati eredmények növekedését okozták, még úgy is, hogy eközben a GDP-növekedés igen visszafogott volt. A magas jövedelmezőség azonban leginkább a létszámbővítések elmaradásának,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés