Előfizetői tartalom

Gigantikus metróhálózatot építenek az arabok

Portfolio
Vadonatúj metróhálózatot építenek Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban. Az arab ország vezetői nem gondolkodnak kicsiben: egyszerre 6 metróvonal épül, összesen 22,5 milliárd dollárt költenének az arabok a projektre, amely ebben a kategóriában a világon a legnagyobbnak számít, írja a Handelsblatt. A beruházásokon olyan nemzetközileg is elismert nagyvállalatok dolgoznak, mint a Siemens, a Bechtel, az Alstom vagy a Samsung.

Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban új metróhálózatot építenek ki, az ország vezetése úgy döntött, hogy 6 metróvonalat, összesen 176 kilométernyi sínhálózatot építenek 2014 és 2019 között. Az arab ország 22,5 milliárd dollárt költ a projektre, amelynek megépítésével három külföldi konzorciumot bíztak meg. Az építkezések jövő év elején kezdődnek el,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés