Előfizetői tartalom

Feltámadásnak halvány jele sincs a Synergonnál

Portfolio
Tegnap, piaczárást követően publikálta tavalyi évi eredményeit a Synergon, melyek sok jóval nem kecsegtetnek, erre azonban az igen gyenge harmadik negyedév, valamint az iparági kilátások alapján számítani lehetett. Üzemi szinten az év egészét nézve több mint félmilliárd forintos veszteség keletkezett, ami mondhatni fényévekre van a korábban kitűzött 1 milliárd forintos profitcéltól. A társaság számára meghatározó, a közszférát érintő pozitív változás előjelei továbbra sem látszanak, így az üzletmenetben számottevő javulás az elkövetkező hónapokban sem várható.

A historikus negyedéves értékeket fenntartásokkal kell kezelnünk, mert a cég korábban módosításokat eszközölt a kimutatások szerkezetét illetően. Ennek hatására a 2005-ös első negyedéves adatoktól kezdődően nyugszanak azonos alapokon a számok (azaz a kumulált értékeket tekintve 2005 negyedik negyedévétől). Emellett a korábbi évek jelentős egyszeri tételei és az akkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés