Előfizetői tartalom

Újabb gyenge negyedév jöhet a MOL-nál (5.)

Portfolio
Összességében gyenge negyedévről számolhat be a MOL hamarosan megjelenő harmadik negyedéves gyorsjelentésében, erre persze az INA és az OMV eddig közzétett számai alapján lehetett is számítani. Az iparágban kiemelten figyelt EBITDA mutató az elemzői várakozások alapján több mint 20%-kal csökkenhetett, az üzemi szintű profitcsökkenésből pedig valamennyi szegmens kivehette részét. Az általunk begyűjtött elemzői becslések az egyszeri tételektől tisztított profitszámokra vonatkoznak, a riportált adatok azonban ennél is alacsonyabbak lehetnek, a mantovai finomító átalakításához ugyanis jelentős leírás kapcsolódhat. A MOL holnap hajnalban teszi közzé gyorsjelentését.

Gyengén muzsikálhatott a MOL. Az eddig beérkezett elemzői várakozások azt mutatják, hogy a MOL a főbb profitsorokon jelentős csökkenésről számolhat be az idei harmadik negyedévre vonatkozóan. Az iparágban kiemelten figyelt (egyszeri tételektől és készletátértékelési hatástól megtisztított) EBITDA mutató több mint 20%-kal eshetett vissza év/év alapon, míg a hasonló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés