Előfizetői tartalom

Speciális "gázkötvények" kibocsátására is kész Lengyelország

Portfolio
Lengyelország azt fontolgatja, hogy speciális kötvényeket bocsát ki az ország nem konvencionális gázvagyonának kitermelési munkálatainak elősegítésére. Az EurActive által idézett lengyel pénzügyminiszter szerint az iparággal kapcsolatos kockázatok jelenleg meghaladják a bankok tűrőképességét, ezért szükség van az alternatív pénzügyi csatornák megnyitására.

Lengyelország gázellátása jelentősen függ az orosz beszállítástól, ezért az ország vezetése mindent elkövet annak érdekében, hogy csökkentse egyoldalú függőségét. Az amerikai Energiainformációs Ügynökség (EIA) korábban hatalmas nem konvencionális gázvagyonra tett becslést Lengyelországban. Az EIA várakozása szerint 5300 milliárd köbméter földgáz "fekszik" lengyel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés