Előfizetői tartalom

Óvatosabb jövőkép a német vegyipari cégtől

Portfolio
A várakozásokhoz képest eredményszinten valamivel gyengébb gyorsjelentést tett ma közzé a BASF, azonban a menedzsment az óvatosabb második féléves kilátások ellenére is megerősítette várakozásait. A jelentés főbb pontjai: - Az olaj szegmens és a mezőgazdasági termékek voltak azok a szegmensek, melyek emelkedő eredményt mutattak és pozitív meglepetést okoztak; - Ennek köszönhetően a 12 havi gördülő bevétel csúcsra futott; - Mivel a vállalat tartotta a bázis szerinti 16%-os EBITDA-hányadot, a gördülő EBITDA értéke is csúcson; - Óvatosabb a vezetés, a keresletben nem vár növekedést az első félévhez képest, és a marzsok is nyomás alatt maradhatnak. A második félévben azonban növelni tervezik továbbra is a bevételt és eredményt a bázishoz képest.

Milyen lett a negyedév? A várakozásoknak nagyvonalakban megfelelő második negyedéves számokat közölt ma délelőtt a német BASF. Az eredménysorok inkább kisebb csalódást okoztak, a bevétel valamivel jobb lett. A szegmensek teljesítményét is megvizsgálva az látszik, hogy a mezőgazdasági termékek és az olaj és gázszegmens tudtak egyedül jelentősebb pozitív meglepetést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés